ONLINE I 79

W3Schools

HOT HEADLINES / 17H
ONLINE: 79 EXTRA // VEUVE CLICQUOT BUSINESS WOMAN AWARD 5. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci!

EXTRA // VEUVE CLICQUOT BUSINESS WOMAN AWARD 5. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci!

 • Autor:

  OPERA 17

 • Foto:

  Promo

 • Time:

  04.10.2017 @ 09:11

Nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award osnovana je 1972. godine u čast izuzetne poslovne žene Madame Clicquot...

 • Autor:

  OPERA 17

 • Foto:

  Promo

 • Time:

  04.10.2017 @ 09:11

EXTRA // VEUVE CLICQUOT BUSINESS WOMAN AWARD 5. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci!

Nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award osnovana je 1972. godine u čast izuzetne poslovne žene Madame Clicquot...

Veuve Clicquot bussines woman award nagrada!

Nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award osnovana je 1972. godine u čast izuzetne poslovne žene Madame Clicquot, a svake godine dodeljuje se uspešnim poslovnim ženama širom sveta. Svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnicki duh i hrabrost kakva je odlikovala i izuzetnu Francuskinju.

Madame Clicquot se 1798. udala za Francoise Clicquota, uspešnog proizvođaca šampanjca. Kada je ostala udovica u 27. godini preuzela je poslovanje i bila je prva žena na čelu kompanije. Svoj moderan duh dokazala je 1810. proizvevši prvo vintage vino u regiji Champagne.

Danas je prestižna Veuve Clicqout Business Woman Award zastupljena u 27 zemalja, a kompanija Energy Star International ovu prestižnu dodelu dovodi u Srbiju. Osim toga, ova manifestacija održava se regionalno (Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Srbija), a na kraju ce se finalistkinje zemalja učesnica naći na završnoj dodeli i proglašenju u Zagrebu. Nakon toga, pobednica će imati priliku da učestvuje na finalnoj večeri u Francuskoj, u gradu Reims, na kojoj će se okupiti pobednice zemalja u kojima se dodeljuje ova prestižna nagrada.

Iz Srbije je nominovano pet izuzetnih žena koje su svojim radom, trudom i ambicijom u različitim područjima delovanja napravile konkretan uspeh, te svojim primerom podstiču mlađe generacije.

Prošlogodišnja pobednica, Mila Litvinjenko, osnivač i direktor kozmetičke kuće “Aura”, će se naći na čelu žirija koji će doneti odluku o tome koje dve dame će biti finalistkinje. Članovi žirija su gospođa Lena Kovačević, džez-muzičar, kompozitor i tekstopisac; gospođa Svjetlana Krčo, jedan od osnivača i direktor IT kompanije DunavNet; kao i gospođa Bojana Vukosavljević, principal menadžer za program Saveta za mala preduzeća EBRD-a, u svojstu spoljnog člana i savetnika. Pored glasova ovih uspešnih dama, svojim glasom će doprineti i predstavnik kuće Veuve Clicquot.

Nataša Milanović


Nataša Milanovic posle završenih studija u Francuskoj 2000. godine vratila se u Srbiju da nastavi porodični posao. Inspirisana revolucijom organskih proizvoda u Francuskoj, od 2002. godine većina proizvoda njene kompanije Biosil ima organski sertifikat i jedna je od prvih firmi koja je počela sa plasmanom organskih proizvoda u Srbiji. Konstantno radi na edukaciji i promovisanju ovih proizvoda, a dolaskom stranih trgovačkih lanaca dobija sve veći prostor za svoj rad. Od 2011. godine firma Biosil prva pocinje da plasira svež program u Delhaize Serbia i od tada konstantno širi mrežu objekata koje snabdeva svaki dan. Paraleno sa svežim organskim proizvodima pokrenula je i proizvodnju bio povrtnih i voćnih sokova. Jedan od njenih proizvoda (bio sok od cvekle) ima i zašticenu tehnologiju i jedinstven je po tome u svetu. Zaštićeni tehnološki postupak Biosilu je time omogućio da je danas proizvod baziran na originalnoj recepturi, kompletno usavršen i bez konkurencije.

Jovana Ružičić


Jovana Ružičić, osnivačica i direktorka udruženja Centar za mame radila je mnogo toga: organizovala radnike u sindikat, pobeđivala na šahovskim takmičenjima, čistila kuce, obišla skoro 60 zemalja, instalirala liftove, osnovala prvu feministicku organizaciju svog fakulteta, osnovala Međunarodnu srpsku organizaciju RAS u Vašingtonu, bila potpredsednica vašingtonskog ogranka Kongresa srpskog ujedinjenja, radila kao PR za američku nevladinu organizaciju Environmental Working Group i Nacionalnu kampanju za bezbednu kozmetiku u Americi. U Srbiji je radila na poslovima PR-a u marketinškoj agenciji Leo Burnett i u Komercijalnoj banci, kao samostalna konsultantkinja za PR i instruktorka javnog nastupa. Nakon jedanaest godina u Americi i pola godine u Indiji, vratila se u Srbiju 2010. godine. Pokrenula je grupu Repats Serbia koja okuplja preko hiljadu trista visokoobrazovanih ljudi koji su živeli u inostranstvu i koji su se vratili u Srbiju. Jovana obožava Srbiju i svakog dana doprinosi da zemlja, u kojoj odrastaju njen dvogodišnji sin Jevrem i njena petomesečna ćerka Anđelija, bude bolja. Svako jutro se budi neispavana, ali sa osmehom na licu.

Svetlana Popović


Svetlana Popovic, suvlasnik i komercijani director firme PurPur Technology, diplomirala je na Fakultetu za menadžment na odseku za tehnološki menadžment. Nakon završenih studija Svetlana pocinje aktivan rad u kompaniji i unosi inovacije u poslovanju i osvajanju novih tržišta. PurPur Technology je porodicna firma osnovana 1997. i od tada uspeva da u ovom delu Evrope postane vodeci proizvođac masa za modelovanje i plastelina. Svi proizvodi su ekološki, neotrovni i poseduju EC standard. Proizvodnja je zasnovana na sopstvenoj tehnologiji, odnosno patentima vlasnika. Kompanija je dobitnik Pupinove nagrade za patent 2006.Proizvodi su korišceni za animirane Filmove, reklame i prototype za automobilsku industriju. Posle dugogodišnjih pregovora i analiza, firma je uspela da sa svojim proizvodima bude prisutna na Skandinavskom tržištu. Istovremeno firma uspeva svojim kapacitetom da zadovolji i potrebe tržišta u region, a sredinom 2017. Svetlana je sa svojim timom otvorila predstavništvo i u Londonu.

Gordana Vugdragović


Gordana Vugdragović je rođena u Drvaru, gde završava osnovnu i srednju školu. Višu školu za organizaciju rada uspešno završava 1983. god. Nakon završenog školovanja zapošljava se u DP “Luxor“ u Apatinu kao inženjer proizvodnje na poslovima planiranja i normiranja. Nakon tri godine Gordana daje otkaz i krece nesigurnim stopama privatnog preduzetništva. U istom periodu stupa u brak i postaje majka dvoje dece. Prihvatajući nove izazove, Gordana sa suprugom kreće u otvaranje privatnog preduzeća, a kasnije i društva sa ograničenom odgovornošću „UNNA“ 1991. godine. Firma je bila podeljena na dve nezavisne celine. Jedan deo se bavio vizuelnim komunikacijama, brendiranjem i proizvodnjom reklama i reklamnih elemenata, a drugi trgovinom građevinskog materijala, keramike, sanitarija i opremanje enterijera. Firma je prošle godine proslavila 25 godina uspešnog poslovanja. Danas njihova firma zapošljava 25 radnika, vrlo je uspešna i visoko se kotira na lestvici uspešnosti.

Dragana Ognjenović


Dragana Ognjenović umetnica, modni dizajner i tvorac nekoliko modnih linija među kojima je najprominentnija linija D.O. U modni svet, Dragana je ušla kao slikar, zatim radeći kao pozorišni i filmski kostimograf, kreirajući enterijere i kao graficki dizajner. Deo karijere čini i njeno multimedijsko iskustvo, koje je sticala radeći kao umetnički direktor na TV reklamama i emisijama. Kao izuzetno mlada, 90tih godina Dragana je iznenadila modnu industriju Srbije (tadašnje Jugoslavije) svojom samostalnošcu i odlucnošcu. Ne samo da je kreirala svoju modnu liniju, već je pokrenula i sopstvenu proizvodnju, što je za tadašnje uslove bio presedan, imajući u vidu da je tadašnji modni dizajner mogao biti angažovan, samo od strane konfekcijiskih giganata. Kreacije se pripremaju u studiju/proizvodnom pogonu u Beogradu a njene kolekcije se mogu videti u dva butika u samom centru Beograda.

loading...
COMMENTS

QUICK REPLAY

 
loading...
LATEST

Molimo sačekajte. Sadržaj se učitava...

Molimo sačekajte. Sadržaj se učitava...

OPERA17 VIDEO PLAYER
  ', url: 'OHvPLgU4GFg'}, 2 : { title: 'MILICA PAVLOVIĆ X ACA LUKAS - KIDAS ME', url: 'XaMsAumkTmI'}, 3 : { title: 'SLAVICA ĆUKTERAŠ - DA BIH S TOBOM OSTALA', url: 'k8p5wyYhZvk'}, 4 : { title: 'BOKUN - 202 (OFFICIAL VIDEO)', url: 'A96x9c9f30o'}, 5 : { title: 'MILICA PAVLOVIĆ - OPERISAN OD LJUBAVI (OFFICIAL VIDEO)', url: 'MFuFvO67OUY'}, 6 : { title: 'KATARINA GRUJIC - PARANOICAN (OFFICIAL VIDEO)', url: '_lr4PZUmf3o'}, 7 : { title: 'MILICA & ALEN - JOŠ SE BRANIM ĆUTANJEM', url: 'G17Amlt35mI'}, 8 : { title: 'TRIBAL - POGREŠNA', url: 'WuXTNXg4iCY'}, 9 : { title: 'MILICA PAVLOVIĆ - LJUBI, LJUBI', url: 'JRe61g490Wk'}, 10 : { title: '', url: 'WTcaBeq9754'}, 11 : { title: 'TRIBAL - Do mene je (VIDEO)', url: '76vUQ79j8MY'}, 12 : { title: 'INDIRA RADIC - KAKAV TAKAV SI (VIDEO)', url: 'dcAb75x34Us'}, 13 : { title: 'Milica Pavlovic // Demantujem (VIDEO)', url: 'XIcmdCfXkGM'}, 14 : { title: 'Maca // Diskretno (VIDEO)', url: 'biHl8O7E-3g'}, 15 : { title: 'Katarina Grujić // Greška (VIDEO)', url: 'O3m7jGKz1hc'}, 16 : { title: 'Filip Mitrović - Ludo Srce (VIDEO)', url: 'Mer3c8eyUrk'}, 17 : { title: 'Aleksandra Radović // S Tobom Zauvek (AUDIO)', url: 'BvLpATyEnvs'}, 18 : { title: 'Mina Kostić // Nisam ti ja mama (VIDEO)', url: 'f2YTlJLacHY'}, 19 : { title: 'Milica Pavlovic // Selfi (VIDEO)', url: 'vLvNympX-7E'}, 20 : { title: 'Seka Aleksić // Lek Za Spavanje (VIDEO)', url: 'UOjuwdonmn4'}, 21 : { title: 'Seka Aleksić // Crveni Ruž (VIDEO)', url: 's9E79hdbE-Q'}, 22 : { title: 'Lana & Luka // Od najgorih najbolji (VIDEO)', url: 'VLVgfCpTb50'}, 23 : { title: 'Dara Bubamara // Volim sve što vole mladi (AUDIO)', url: 'vsyj9fI5iqU'}, 24 : { title: 'Severina & Učiteljice // Generale (VIDEO)', url: '_MAz-gOjeb0'}, 25 : { title: 'Goga feat DJ Emmporio (VIDEO)', url: 'vgpHOCdsLi8'}, 26 : { title: 'Nikolija // Kako Posle Mene (VIDEO)', url: 'd0YNd9fPWt0'}, 27 : { title: 'Maya Berović // Čime Me Drogiraš (VIDEO)', url: 'toyugS43vEA'}, 28 : { title: 'Marina Visković // Kolaps (VIDEO)', url: 'xIEHjmaxdC4'}, 29 : { title: 'Aleksandra Radović // Mali Peh (AUDIO)', url: '20jO58iKm4c'}, 30 : { title: 'Gru feat Rasta // Dugme Po Dugme (VIDEO)', url: 'CRhFixF4SvQ'}, 31 : { title: 'Mia Borisavljevic // NIje, Nije To (VIDEO)', url: 'UQCX7ObK_-I'}, 32 : { title: 'Nevena Božović // Bal (VIDEO)', url: 'ABLV97wxM7Y'}, 33 : { title: 'Severina & Ministarke - Uno Momento (VIDEO)', url: 'Gvchbkh4jQY'}, 34 : { title: 'Nedeljko Bajić Baja // Snovi Od Stakla (VIDEO)', url: 'Nh-NPdWHCEY'}, 35 : { title: 'Neda Ukraden feat Djomla KS - 2 i 22 (VIDEO)', url: 'cEfepWmUXxM'}, 36 : { title: 'Natasa Bekvalac // Mogu Da Prodjem (VIDEO)', url: '2ys-F7Ci8QU'}, 37 : { title: 'Saša Kovačević // Noć Do Podne (VIDEO)', url: 'lwmSxM_YS3U'}, 38 : { title: 'Emina Jahović // Nesanica (VIDEO)', url: 'X00YQaPwqUE'}, 39 : { title: 'Tropico Band & Aco Pejović // Neko Treći (VIDEO)', url: 'hANafh9MvVU'}, 40 : { title: 'Aca Lukas i Ceca - Ne Zanosim Se Ja - (VIDEO)', url: '60EY74o0rUo'}, 41 : { title: 'Ivana Selakov feat. Sha // Nema Plana (VIDEO)', url: 'It798-GxOcI'}, 42 : { title: 'Selma Bajrami // Tijelo Bez Duše (VIDEO)', url: 'Ek9b1XbVaGg'}, 43 : { title: 'Saša Kovačević // Branim (VIDEO)', url: 'aGYBf7v0rz8'}, 44 : { title: 'Katarina Grujić // Lutka (VIDEO)', url: 'X7Vjkn2bD1E'}, 45 : { title: 'Dajana // Lečim Se Od Ljubavi (VIDEO)', url: 'lvBC9bk54K8'}, 46 : { title: 'Severina // Alcatraz (VIDEO)', url: 'tK4yHzvDl_4'}, 47 : { title: 'Sandra Afrika & Saša Kapor // Oči Plave (VIDEO)', url: 'Np36LR-XMh4'}, 48 : { title: 'Nataša Bekvalac - Najgora (VIDEO)', url: 'RmszSKYcIL0'}, 49 : { title: 'Dženan // Loše Su Godine (VIDEO)', url: 'uuILFySqKUM'}, 50 : { title: 'Dara // Opasan (VIDEO)', url: 'Hg9FU11dLM4'}, 51 : { title: 'Nataša Bekvalac // Bolesno Te Volim (VIDEO)', url: 'vKtty72otHw'}, 52 : { title: 'Nikolija // Nikolija (VIDEO)', url: 'KTbZhA8wHl4'}, 53 : { title: 'Milica Todorović-Tri čaše (VIDEO)', url: 'BEDEf-Vcm40'}, 54 : { title: 'Slavica Ćukteraš - 24 Sata (VIDEO)', url: '6V0NnZDmm4Y'}, 55 : { title: 'TRIBAL - Ljubav nikom ne dam (VIDEO)', url: '27tk-6Z_p4c'}, 56 : { title: 'Flamingosi & Tijana Bogićević - Palim se na tebe (VIDEO)', url: 'Lucthx6FuQs'}, 57 : { title: 'Colonia - Andjele (VIDEO)', url: 'YyG5UAnL_C4'}, 58 : { title: 'DJ Emmporio - Za Mene Jedina (VIDEO)', url: 'stfQN7134hE'}, 59 : { title: 'Severina - Hurem (VIDEO)', url: '4lHypet3OHA'}, 60 : { title: 'Danijel Pavlović - Tri Dana (VIDEO)', url: '_o52Uj-HEt4'}, 61 : { title: 'Slavica Ćukteraš - Kao Nova (VIDEO)', url: 'M-hRn-3qsyU'}, 62 : { title: 'Nataša Bekvalac - Kraljica novih ljubavi (VIDEO)', url: 'h44GLBAumqo'}, 63 : { title: 'Jelena Karleuša - PREZIVEĆU BACKDROP (VIDEO)', url: 'U58yF93k2TM'}, 64 : { title: 'Milica Todorović - Nema nazad (VIDEO)', url: 'NTpiMQyXyuE'}, 65 : { title: 'The Beatshakers ft. Maja Marković & Alberto - Maja (VIDEO)', url: 'XChqGnQeETo'}, 66 : { title: 'Slavica Ćukteraš - Kao Nova (AUDIO)', url: 'W6ZKeQ00dZk'}, 67 : { title: 'JELENA KARLEUŠA | VIVA LA DIVA (VIDEO)', url: '3SzpVqT20WA'}, 68 : { title: 'Nikolija - Ćao Zdravo (VIDEO)', url: 'wL35iOvHJ2M'}, 69 : { title: 'Seka Aleksic - Šampione (VIDEO)', url: 'qh5o6FnkqMQ'}, 70 : { title: 'Jelena Rozga - Nirvana (VIDEO)', url: 'Y5e1tYuCOBo'}, 71 : { title: 'Alka & Sonja - Sad Se Vadi (VIDEO)', url: 'ECxOZ18cmco'}, 72 : { title: 'Željko Joksimović - Ludak Kao Ja (VIDEO)', url: 'TVmIAwSrT78'}, 73 : { title: 'ZELIMIR feat. SOLVOR - Magic (VIDEO)', url: 'aCESmYhrdKo'}, 74 : { title: 'Milica Pavlović - Pakleni Plan (VIDEO)', url: 'h-M7hmEo3rs'}, 75 : { title: 'Dara Bubamara - Delete (AUDIO)', url: 'NZRemVrBlbE'}, 76 : { title: 'Nataša Bekvalac - Gram Ljubavi (VIDEO)', url: 'XBqfkPjIp8k'}, 77 : { title: 'Aleksandra Radović - Ako Pogaziš Laž (AUDIO)', url: 'n17J4KtZGTo'}, 78 : { title: 'Tony Cetinski - Kriv (VIDEO)', url: 'mz9zV55FmqU'}, 79 : { title: 'Dajana Jakšić - Halo Luče (VIDEO)', url: 'sTtEST8POiA'}, 80 : { title: 'Goca Tržan - Vadi Se Na Moje Ludilo (AUDIO)', url: 'pQoG-kwd4gE'}, 81 : { title: 'Indy - Indija (AUDIO)', url: 'qOSGFsKSnNE'}, 82 : { title: 'Slavica i Dado - Tačno Je (AUDIO)', url: 'k5jMAQaVjNE'}, 83 : { title: 'Dragana Mirković - Mili, Mili (VIDEO)', url: 'dNHipOpviM0'}, 84 : { title: 'Emina Jahović - Da mogu (VIDEO)', url: 'jQ8IyOH9ifc'}, 85 : { title: 'Marina - Volim te (AUDIO)', url: '_-91GRhDl0s'}, 86 : { title: 'Marina - Dođi da ti srce dam (AUDIO)', url: '5hlDU3J7-q4'}, 87 : { title: 'Ivana Selakov - Pobediću bol (VIDEO)', url: 'qQmhGZ4Q4TM'}, 88 : { title: 'Ivana Selakov - Probijam led (VIDEO)', url: 'g8Gd-EuQX8Q'}, 89 : { title: 'JK ft. Nesh - So (VIDEO)', url: 'yRigx2TxfDc'}, 90 : { title: 'Severina - Italiana (VIDEO)', url: 'awKs_7Tctho'}, 91 : { title: 'Colonia - Laž za laž (VIDEO)', url: '78xtspch35Q'}, 92 : { title: 'Željko Mitrović & Berklee groove - TV (VIDEO)', url: 'HM9IxcttBpk'}, 93 : { title: 'Allegro Band - Neka ide život (VIDEO)', url: 'CZDzG9muY-A'}, 94 : { title: 'Davor & Marta - Ne veruj ni jednoj ženi (VIDEO)', url: 'b432zFKMqTM'}, 95 : { title: 'Indira Radić - Zodiac (VIDEO)', url: 'kvbTjPddLbQ'}, 96 : { title: 'Željko ft. Cvija & T-BLAZER - Zanjiši kukovima (VIDEO)', url: '63zNvWEI2yo'}, 97 : { title: 'JK - Krimi Rad (VIDEO)', url: '2e7OkH5H6-A'}, 98 : { title: 'Ana Nikolić - Baksuze (VIDEO)', url: 'WecXli7UiBo'}, 99 : { title: 'IN VIVO ft. Boyant - Moje leto (AUDIO)', url: 'IE2k3YMjRms'}, 100 : { title: 'Anabela - Lutka bez ruku (VIDEO)', url: 'PexYI3MMYxo'}, 101 : { title: 'Ceca - Probudi me kad bude gotovo (AUDIO)', url: 'szuISM7_3BQ'}, 102 : { title: 'Ceca - Zagrljaj (AUDIO)', url: 'ujg-4WE7mUQ'}, 103 : { title: 'Nataša Bekvalac - Pozitivna (VIDEO)', url: '8vZ9XX5C6fg'}, 104 : { title: 'Jelena Karleuša - Pucaj u ljubav (VIDEO)', url: 'EIVSBkHdULc'}, 105 : { title: 'Jelena Karleuša - Sodoma i Gomora (VIDEO)', url: 'Eku4G11eCa8'}, 106 : { title: 'Jelena Karleuša - Savršen zločin (Video)', url: '1vE6VL94WCE'}, 107 : { title: 'Saša Kovačević - Lapsus (VIDEO)', url: 'KIa54IniRvQ'}, 108 : { title: 'Jelena Karleuša - DIVA (REKLAMA 3)', url: 'ap8-iMEz7CY'}, 109 : { title: 'Jelena Karleuša - DIVA (REKLAMA 2)', url: 'QqE8EgDHcYM'}, 110 : { title: 'Jelena Karleuša - DIVA (REKLAMA 1)', url: 'hO2ygTXO7kM'}, 111 : { title: 'Nataša Bekvalac - Pozitivna (AUDIO)', url: 'i1JIi1pKZ0I'}, 112 : { title: 'Aleksandra Radović - Čuvaj moje srce (AUDIO)', url: 'beV3gPMOFeE'}, 113 : { title: 'Dara & Bojan - Pogledom te skidam (VIDEO)', url: 'NRdnm96-4gM'}, 114 : { title: 'Dinča - Ti si žena za sva vremena (VIDEO)', url: 'QI12tJ9e3rM'}, 115 : { title: 'Tina Ivanović - Ko manijak (SPOT)', url: 'xgpNkBwar4Y'}, 116 : { title: 'Negativ - Iznenadi me (SPOT)', url: '5-XOKJx6t3M'}, 117 : { title: 'Dunja Ilić - Noć je, Zvezdana (SPOT)', url: 'mhldKR5XTpM'}, 118 : { title: 'Milena Ćeranić - Zbog tebe mi prete (AUDIO)', url: '-oyVuNHWfX8'}, 119 : { title: 'Ceca - Rasulo (VIDEO)', url: 'bIZqCC40op0'}, 120 : { title: 'Teodora Baković - Srećno (VIDEO)', url: '7k2q76gFsg0'} }; $(document).ready(function() { ytembed (1); var html = ''; var counterYT = 0; var bigYT = 1; var YTpagination = ''; for (video_id in yt_playlist) { s = template_thumb.replace('[%video_id%]', yt_playlist[video_id].url); if (counterYT == 0) { if (bigYT == 1) { html += ''; } $("#player_thumbs").html(html); setTimeout(function(){ for (i = 1; i < bigYT; i++) YTpagination += ''+i+''; $("#ytplayer_pagination").html(YTpagination); }, 10); }); function ytplay (video_id) { ytembed(video_id); } function ytembed (video_id) { var s = template_embed.replace('[%video_id%]', yt_playlist[video_id].url); s = s.replace('[%width%]', yt_width); s = s.replace('[%height%]', yt_height); $('#now_playing').html(s); $("#now_paying_title span").html(yt_playlist[video_id].title); } function YTPaginations(id) { $(".YTwrapper").addClass('display_none'); $("#playlist_ul_"+id).removeClass('display_none'); } function ShowBkgVideo(obj) { $(".yt_videos").css('background', 'transparent'); }